• Wpisów: 116
  • Średnio co: 39 dni
  • Ostatni wpis: 12 lat temu, 20:58
  • Licznik odwiedzin: 70 477 / 4586 dni
 
dobrepapu
 
Składniki
3 łyżki miodu
3 łyżki bourbona
1 łyżka świeżego soku z limonki
4 banany (około 550 g)
3 łyżki migdałów w płatkach
4-6 zwykłych ciasteczek z cukrem
1 łyżeczka paseczków lub otartej
skórki z limonki

Przygotowanie
Połączyć w miseczce miód, bourbon i sok z limonki. Obrać banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Dorzucić do miodowej mieszaniny. Płatki migdałów opiec na suchej patelni albo w piekarniku na blasze w temperaturze 200 stopni C przez 6 minut, aż się lekko zrumienią. Odłożyć na bok. Przed podaniem grubo połamać ciasteczka i rozłożyć między 4 pucharki. Na wierzch nałożyć masę z bananami. Przybrać migdałami i skórką limonki

Nie możesz dodać komentarza.