• Wpisów: 116
  • Średnio co: 39 dni
  • Ostatni wpis: 12 lat temu, 20:58
  • Licznik odwiedzin: 70 477 / 4586 dni
 
dobrepapu
 
Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 380 kcal

SKŁADNIKI :

   *  2 małe bagietki
   * 6 łyżek serka ziołowego
   * 8 liści sałaty
   * 25 dag tatara
   * łyżeczka musztardy
   * 2 łyżki kaparów
   * 10 dag wędzonego pstrąga
   * 4 plasterki szynki
   * 2 łyżeczki natki pietruszki
   * 2 rzodkiewki
   * cebula
   * 8 plasterków boczku
   * zielona papryka
   * 4 korniszony
   * 4 żółtka
   * sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE :

Bułki przepołowić, posmarować serkiem. Umytą sałatę poukładać na bułkach. Paprykę umyć, pokroić w kółka. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Boczek podsmażyć na chrupko. Cebulę obrać, połowę pokroić w plasterki, resztę posiekać. Tatar przyprawić solą, pieprzem, musztardą, wymieszać z siekaną cebulką. Podzielić na 4 części, na środku każdej bagietki ułożyć porcję tatara, formując wgłębienie na żółtko.

Korniszony owinąć szynką i ułożyć razem z boczkiem na bagietce. Z drugiej strony położyć po kawałku pstrąga, paprykę, posmarować serkiem, obłożyć rzodkiewką.

Wszystko posypać kaparami, krążkami cebuli i natką pietruszki.

SMACZNEGO !!

Nie możesz dodać komentarza.

 
  •  
     
    Wyglądają smakowicie, tylko to żółtko jakoś mi przeszkadza. Nie mam pomysłu jak to zjeść, żeby się nie rozlało. Zamiast żółtka nałożyłabym tam trochę pokrojonych w kosteczkę korniszonów :)