• Wpisów: 116
  • Średnio co: 39 dni
  • Ostatni wpis: 12 lat temu, 20:58
  • Licznik odwiedzin: 70 477 / 4586 dni
 
dobrepapu
 
SKŁADNIKI :

   * 2 odfiletowane węgorze, ale ze skórą
   * 2 łyżeczki sosu sojowego
   * 2 łyżeczki sake
   * 2 łyżeczki cukru
   * sanshō (pieprz japoński) do smaku

PRZYGOTOWANIE :

  1. rybę dzielimy wzdłuż na pół, a następnie na kawałki długości ok. 12 cm
  2. nabijamy ją na szpadki do szaszłyków
  3. gotujemy na parze przez 15-20 minut
  4. mieszamy sos sojowy, sake, i cukier
  5. węgorze przekładamy na grill i pieczemy 5-6 minut, smarując w trakcie pieczenia marynatą
  6. podajemy na gorącym ryżu, posypane sanshō

SMACZNEGO (^_^)
- Sakura